Ortodonție

Anomaliile dinților pot fi corectate. Pe lângă aspectul lor inestetic, dinții strâmbi pot crea probleme de masticație, expresia facială poate fi afectată, iar afectiunile se pot răspândi și către dinții care se dezvoltă normal. Important este ca, în momentul în care observăm aceste anomalii, să programăm o vizită în cabinetul unui medic ortodont în vederea primirii unui diagnostic corect și a unui tratament adecvat.


Rolul medicului specialist ortodont este să detecteze anomaliile dentare din timp și să le corecteze, astfel încât să ofere pacienților mai multă încredere în ei înșiși, prin intermediul unei danturi sănătoase.

O primă evaluare le este recomandată copiilor până la împlinirea vârstei de 7 ani, în situatia în care nu au aparut anterior alte probleme stomatologice. În timpul copilăriei și adolescenței, oasele maxilare cresc și se maturizează, de aceea este mai ușor de modificat poziția dinților în această etapă.

Când să consulți un specialist ortodont

Câteva simptome care indică necesitatea unui consult ortodontic:

✅ Suptul degetului
✅ Poziția anormală a dinților
✅ Pierderea timpurie sau întârziată a dinților de lapte
✅ Lipsa contactului sau contactul anormal al dinților
✅ Dificultăți atunci când mușcă sau când mestecă

În funcție de situația existentă la nivelul arcadelor dentare, pacientul va purta un aparat ortodontic, fie fix, fie mobil.

Aparatul ortodontic, este indicat de regulă copiilor de peste 7 ani, în funcție de anomalia prezentă și de statusul dentar. Aparatul poate fi de mai multe tipuri, de la clasicul model fix cu brackeți metalici, la modele fixe invizibile și modele mobile. Timpul de purtare a aparatului dentar variază în funcție de problema cu care se confruntă copilul.


La Clinica Dr. Nicolau vei avea ocazia să descoperi o echipă de medici specializată în profilaxia problemelor stomatologice majore, diagnosticare și tratament. Te vom ajuta la diagnosticarea problemelor ortodontice și împreună vom crea un plan de tratament personalizat și adaptat în funcție de vârstă și de gradul în care ocluzia este afectată.

Aveți întrebări?

Programează o consultație

    Data programării

    Scroll to Top
    Programează-te!