Parodontologia

Ce este și care sunt cauzele
apariției afecțiunilor parodontale

Parodontologia poate fi identificată prin inflamarea și înroșirea gingiilor. În fazele mai avansate, aceste simptome sunt însoțite de sângerarea în timpul periajului, de retracția gingivală, durere în timpul masticației și chiar prin apariția mobilității dintelui pe arcadă ducând, în final, la pierderea acestuia.


Bacteriile împeună cu diverse substanțe din alimentația noastră zilnică formează o peliculă care se depune pe dinți – numită și placă bacteriană. Așadar, principala cauză o reprezintă igiena dentară necorespunzătoare care în timp favorizează acumularea de placă bacteriană în exces pe dinți și sub gingii.

Pentru a combate această peliculă bacteriană care se depune pe dinți, organismul eliberează substanțe care duc la inflamarea și înroșirea gingiilor. Acesta este și primul semnal că există o problemă ce trebuie tratată cu ajutorul medicului stomatolog.

Semne de boală parodontală:
✅ Respirație neplacută persistentă
✅ Gingii roșii, inflamate sau care sângerează la periaj
✅ Retragerea gingiei
✅ Senzație de durere la mestecarea alimentelor
✅ Dinți mobili sau sensibili
✅ Pierderea dinților
tratament parodontologie

Tratamentul bolii parodontale

În reușita tratamentului parodontal, cooperarea pacientului este esențială. Pentru diagnostic, este necesar un consult de specialitate la medicul parodontolog. De asemenea, pacientul trebuie să înțeleagă importanța unei igiene orale perfecte: perie electrică, duș bucal, ață interdentară, perii interdentare, apă de gură etc.

Protejarea sănătății orale trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică.

În cazul în care te confrunți cu afecțiuni gingivale sau suspectezi apariția unora, te așteptăm la Clinica Dr. Nicolau. Aici, p echipă de profesioniști cu o bogată experiență în medicina dentară, îți vor oferi o gamă largă de servicii specializate ca tu să te bucuri de o dantură sănătoasă și un zâmbet încrezător.

Aveți întrebări?

Programează o consultație

  Data programării

  Echipa noastră de specialiști

  Grija pentru nevoile pacientilor este preocuparea principală a echipei noastre. Te ajutăm să treci prin experiența tratamentelor ușor și fără stres. În plus, ai mereu alături de tine oameni gata să te ajute.

  dr. Daniela Tarba

  Dr. Daniela Tarba
  stomatologie generală și endodonție

  dr. Irina Bodnar

  Dr. Irina Bodnar
  stomatologie generală

  dr. Monica Filipescu

  Dr. Monica Filipescu
  medic specialist ortodont

  asistent Georgiana Iluca

  As. Georgiana Iluca
  stomatologie generală

  Scroll to Top
  Programează-te!